Care sunt problemele comune ale autoturismelor?

Care-sunt-problemele-comune-ale-autoturismelor

Acestea apar atunci se defecteaza unele piese mai scumpe sau mai ieftine, si este nevoie de noi piese auto pentru inlocuirea celor vechi

Sa detii un autoturism in zilele noastre este o necesitate. Aceasta afirmatie poate parea putin exagerata dar cu siguranta nu este. Autoturismul personal te poate ajuta in foarte multe situatii.

Il poti folosi pentru a merge la cumparaturi, pentru a face naveta la job sau in diverse alte situatii. In aceste conditii, afirmatia ca masina personala este o necesitate nu mai pare exagerata.

Trebuie sa stii insa ca o masina vine si cu cheltuieli si cu probleme la pachet. In afara taxelor pe care le platesti (polita de asigurare rca, rovignieta, impozit, itp) apar si alte cheltuieli. Acestea apar atunci se defecteaza unele piese mai scumpe sau mai ieftine, si este nevoie de noi piese auto pentru inlocuirea celor vechi. Exemple de probleme comune ale autoturismelor vom prezenta in continuare.

Probleme comune ale autoturismelor

Fara doar si poate, cele mai comune vizite in service ale autoturismelor sunt pentru reviziile periodice. In aceste situatii este nevoie de schimbarea uleiului si al filtrelor (aer, polen, combustibil, ulei).

Exista si alte situatii precum probleme la sistemul de directie. In aceste conditii de obicei este nevoie de noi piese auto, cum ar fi bucsele, capetele de bara, pivoti, bielete. Aceste piese au preturile diferite in functie de marca si modelul masinii. Preturile difera de asemenea si in functie de vechimea masinii.

Problemele sistemului de franare sunt de asemenea comune. Piese precum placutele de frana sau discurile de frana sunt inlocuite periodic la fiecare masina. Indiferent ca detii un model Audi, BMW, Mercedes sau Dacia, mai devreme sau mai tarziu vei schimba aceste piese auto.

Acestea sunt situatii in care reparatiile nu sunt tocmai costisitoare. Pot aparea insa si probleme mai complicate. Cand este nevoie de schimbarea volantei si a discului de ambreiaj de exemplu, costurile sunt mai mari. Atat piesele auto sunt mai scumpe cat si manopera.

Cand apar probleme ale motorului sau ale turbinei, costurile reparatiilor sunt de asemenea mai mari. Si piesele de schimb ale masinilor sunt de asemenea mai scumpe. In aceste conditii, soferilor nu le surade o vizita la service.

Alte posibile probleme

Pot aparea si diferite alte probleme atunci cand detii un autoturism. De exemplu, o pana de cauciuc poate aparea atunci cand te astepti mai putin. Nu conteaza nici experienta la volan, nici cat de bine sau cat de rau conduci. Totul depinde de cat noroc sau ghinion ai.

Pot aparea si probleme precum blocarea usilor. Exista inca masini care se inchid si se deschid cu cheia si nu cu telecomanda. In cazul acestor masini este posibila blocarea usilor. Daca soferul este in masina, atunci se poate deplasa la service pentru a beneficia de serviciul de deblocari usi.

Situatia este mai delicata in momentul in care soferul constata blocarea usilor dar nu se afla in masina. Practic este imposibil sa deblocheze masina pentru a merge la service.  In aceste conditii, are nevoie de ajutorul specialistilor in deblocarea usilor auto la fata locului.

Vestea buna este ca exista si astfel de firme care se deplaseaza la fata locului. Profesionistii dispun de scule si unelte profesionale, de ultima generatie pe care le folosesc pentru a debloca orice autoturism.

Referitor la blocarea masinilor, aceasta problema poate aparea si in cazul masinilor mai noi. Chiar si cele mai noi modele de la cei mai renumiti producatori din industria auto pot avea usile blocate.

Specialistii pot actiona si in astfel de cazuri. Dispun dupa cum spuneam de toata aparatura necesara si de toate sculele necesare pentru a debloca orice autoturism.

Concluzie

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca masina personala reprezinta una dintre necesitatile fiecarui adult din viata de zi cu zi. Din acest motiv, fiecare trebuie sa se orienteze spre o masina pe care isi permite sa o intretina.

O masina vine cu multe avantaje pentru un sofer dar si cu dezavantaje. Dezavantajele sunt reprezentate de posibilele defectiuni pe care le-am mentionat in randurile de mai sus. Aceste defectiuni pot fi minore sau mult mai serioase.

Din fericire insa, exista piese auto de schimb pentru fiecare masina, si specialisti care se pot ocupa chiar si de deblocari usi auto. Deci, indiferent de ce problema poate avea o masina, exista mereu o solutie. Cele mai bune piese de schimb si cei mai buni meseriasi in domeniu sunt usor de gasit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.