15/07/2024

De la content writer la antreprenor

De-la-content-writer-la-antreprenor

Este o poveste frumoasa, o poveste cu peste 21.000 de articole si advertoriale scrise in decursul a mai bine de patru ani, pentru foarte multe companii.

Va mai amintiti de perioada copilariei, cand in clasele primare, dascalul clasei intreba fiecare elev ce isi doreste sa devina cand va fi mare? Ei bine, unii sustineau la acel moment ca doresc sa devina politisti. Altii visau la o cariera de pompier sau de cadru militar, altii visau la o cariera de fotbalist.

Alti copii isi doreau doar sa plece in strainatate, acolo unde se aflau parintii lor la munca. Multi copii insa s-au gandit la diverse cariere si au ajuns sa faca diferite lucruri in viata.

Multi au ajuns in liceu, si deja aveau alte aspiratii, astfel ca din politisti isi doreau sa devina medici, altii isi doreau sa devina arhitecti, unii visau sa devina manageri, etc.

In ultimul an de liceu, bacul batea la usa, iar viitorii absolventi erau nehotarati, nu stiau daca merita sa urmeze o facultate, altii s-au inscris la facultati pe care le-au absolvit si sunt total paraleli cu ceea ce au invatat, altii au o cariera de succes in domeniul absolvit, dar nu sunt pe deplini fericiti si multumiti de ceea ce fac.

Cariere la care nimeni nu s-ar fi gandit

Unii au ajuns sa lucreze in diferite fabrici, altii au schimbat cateva locuri de munca desi aveau si studii superioare, sperand la un job mai bun si la salarii mai bune, insa cand totul parea mai frumos, de fiecare data intervenea cate ceva si totul se naruia intr-un fel sau altul.

De aici si pana la aplicarea pentru un job de content writer care scrie articole si advertoriale pentru bani, nu a mai fost mult. Un nou loc de munca, un nou domeniu de activitate total nou, dar foarte plin de provocari in fiecare zi, un job care venea zi de zi cu multe informatii noi si foarte interesante.

Articole seo si advertoriale scrise azi, scrise maine si uite asa a trecut un an, au trecut doi ani, trei iar pasiunea pentru o asemenea cariera in Romania a devenit din ce in ce mai mare. De la un loc de munca ales pentru ca parea foarte cool la momentul respectiv (cu sanse mici de reusita, dar cu o dorinta foarte mare de a trece interviul), si pana la o cariera de cativa ani, totul a fost o perioada frumoasa, plina de o multime de provocari.

Interesul devine tot mai mare . . .

Apoi, odata cu trecerea timpului, pasiunea pentru scris nu a trecut asa cum credeau unele persoane, ci a crescut din ce in ce mai mult, dupa care ulterior a aparut primul blog personal. A fost cea mai mare provocare pentru moment, pentru ca apoi la doua – trei luni de zile sa urmeze lansarea altor doua bloguri, unul mai de senzatie decat celalalt.

Au urmat saptamani dedicate invatarii, saptamani cu multe cursuri online, dar pline de satisfactii. . . Si uite asa a trecut timpul, si de la un loc de munca nesperat (CV-ul trimis la ora 03:00 dimineata) si pana la placerea de a scrie advertoriale si articole seo, iar apoi crearea propriilor site-uri si bloguri personale, nu a fost decat un simplu pas.

Cea mai importanta decizie

Pare o poveste frumoasa? E prea frumos ca aici sa fie sfarsitul…. pasiunea pentru a scrie articole si advertoriale s-a aprofundat, timpul a trecut, iar apoi planurile de viitor si aspiratiile au crescut si mai mult, astfel ca de la un simplu content writer, pana la un proprietar de bloguri, si apoi antreprenor nu a mai fost decat un singur pas. Este o poveste frumoasa, o poveste cu peste 21.000 de articole si advertoriale scrise in decursul a mai bine de patru ani, pentru foarte multe companii.

O poveste in care eu, scriitorul acestui articol sunt rolul principal, insa cu siguranta nimic nu ar fi fost posibil, si cu siguranta in clipa de fata nu as fi detinut nici propriile site-uri si bloguri, si nici propria Agentie, Creative Grande Seo, daca nu exista, omul care a avut incredere in mine, care m-a angajat si de la care am invatat atat de multe lucruri, care m-a criticat cand am gresit si care m-a laudat de atatea ori pentru lucrurile bune si bine facute, si caruia ii multumesc pentru tot, si caruia ii voi fi recunoscator pana la sfarsitul zilelor!

Concluzie 

In concluzie, iti poti dori atunci cand esti mic sa urmezi o cariera, insa nu stii niciodata ce iti aduce ziua de maine. Poti ajunge sa schimbi doua – trei locuri de munca (sau chiar mai multe) in decursul a doar 1 – 2 ani, si poti avea parte de unele dezamagiri, pana cand iti gasesti adevaratul drum in viata.

Cu multa munca si seriozitate, cu sacrificii si dorinta dar si cu oameni de la care sa ai ce invata (si sa iti doresti sa inveti), si daca iti doresti sa evoluezi de la o zi la alta si sa-ti depasesti performantele, cu siguranta nu ai cum sa dai gres nici in Romania, chiar daca multi pleaca din tara.