15/07/2024

Ce poti vizita intr-o zi petrecuta in Sighisoara?

Ce-poti-vizita-intr-o-zi-petrecuta-in-Sighisoara

Orasul Sighisoara va va impresiona datorita arhitecturii fascinante care vibreaza in zeci de culori, dar si datorita istoriei sale cu adevarat uimitoare.

Romania are o multime de orase cu adevarat uimitoare, pline de obiective turistice, iar Sighisoara este un astfel de oras, de care cel mai probabil va veti indragosti dupa ce il veti vizita.

Despre Sighisoara se stie ca este unul dintre ultimele orase – cetate care este inca locuit (de pe tot continentul European), insa cu siguranta exista multe alte motive datorita caruia merita sa vizitati acest oras din inima Transilvaniei, care se afla la aproximativ 95 de kilometri de Sibiu si 120 de kilometri de Brasov.

Orasul Sighisoara va va impresiona datorita arhitecturii fascinante care vibreaza in zeci de culori, dar si datorita istoriei sale cu adevarat uimitoare. De mentionat este faptul ca Sighisoara este un oras uimtor, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, si este un oras in care printre altele, se pot vizita:

  1. Piata Cetatii

Aceasta piata este locul in care se judecau cele mai importante procese din oras in perioada medievala. Totodata, aceasta era piata de comert a orasului. In zilele noastre insa, Piata Cetatii este un loc destinat relaxarii, unde in calitate de turisti puteti savura o limonada, sau puteti bea o bere rece, admirand decorul splendid care va este oferit de casele colorate din zona.

Plus de asta, din aceasta piata veti putea porni aventura de o zi prin oras, astfel ca de aici puteti porni spre Casa cu cerb, Turnul cu Ceas, Casa Vlad Dracul, Cimitirul Evanghelic sau spre Scara Acoperita.

  1. Scara Acoperita

De mentionat este faptul ca aceasta renumita scara a fost construita intre anii 1660 si 1662, si era creata la vremea respectiva din 300 de trepte.

Scara a suferit insa unele modificari, iar din anul 1842 a ramas cu doar 178 de trepte; insa in clipa de fata puteti vedea doar peretii si treptele din lemn, dat fiind faptul ca acoperisul este facut din sindrila, iar fundatia scarii a fost consolidata in piatra.

Aceasta scara mai este cunoscuta si ca “Scara scolarilor”, pentru ca era acoperita cu scopul de a proteja elevii care mergeau spre scoala, si care se intorceau de la scoala.

  1. Biserica Manastirii Domonicane

Conform documentelor oficiale, aceasta biserica a fost construita in anul 1298, construita fiind de catre calugarii dominicani, iar ulterior a fost preluata de catre sashii luterani, si este una dintre cele mai vechi biserici de pe teritoriul tarii noastre.

Biserica a fost pur si simplu devastata in naul 1676 de un incendiu foarte puternic, dar a fost renovata in urmatorii ani, astfel ca s-a ajuns la forma din prezent. Aici puteti vedea printre altele cristelnita cu bronz, care a fost turnata in anul 1440, dar si cele 39 de covoare orientale, care au fost realizate intre secolele XVI – XXII.

  1. Turnul cu Ceas

Cand vine vorba despre Sighisoara, nu putem sa nu ne gandim la unul dintre cele mai cunoscute si totodata unul dintre cele mai dominante monumente de arhitectura militara de pe teritoriul Transilvaniei.

La inceput, era un simplu turn (in primi ani), care era construit pe doua niveluri, iar apoi a fost transormat in Turnul cel mare al portii din fata, care are acum 64 de metri inaltime, si care are 6 nivele (110 trepte).

Veti ramane impresionati cel mai probabil de acoperisul colorat al turnului, care a fost construit in anul 1677 in stil baroc. De mentionat este faptul ca turnul este sediul muzeului sighisorean, inca din anul 1899, insa de-asemenea trebuie sa stiti ca in trecut gazduia primaria orasului Sighisoara.

  1. Cimitirul Evanghelic

Cu siguranta nu toata lumea se gandeste sa viziteze un cimitir atunci cand ajunge pentru prima data intr-un oras nou, dar acest cimitir cu siguranta merita vizitat, si este unul care gazduieste multi turisti (nu la fel de multi insa precum Cimitirul Vesel de la Sapanta).

Aici nu veti descoperi morminte ale unor celebritati, insa va vor impresiona pietrele funerare care dateaza inca din cel de-al XVIII-lea secol.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai uimitoare locuri pe care merita sa le vizitati in acest fascinant oras din Transilvania, si cu siguranta ceea ce veti vedea si veti simti, va fi de neuitat.