Ce putem vizita intr-un week-end petrecut in Banat?

0
Ce-putem-vizita-intr-un-week-end-petrecut-in-Banat 1

Daca va tenteaza sa aveti parte de un maraton in Banat, in care sa vizitati cele mai frumoase locuri din Banat, cu siguranta trebuie sa cititi in continuare.

Romania este o tara fascinanta, cu o multime de obiective turistice minunate, in fiecare regiune a tarii, si cu siguranta merita sa ne vizitam tara.

Avem o multime de locuri de vizitat, incepand de la statiuni montane si pana la statiuni de pe litoral sau orase uimitoare, insa acest articol va prezinta cateva motive pentru a vizita Banatul.

Daca va tenteaza sa aveti parte de un maraton in Banat, in care sa vizitati cele mai frumoase locuri din Banat, cu siguranta trebuie sa cititi in continuare.

Cheile Nerei

Despre Cheile Nerei trebuie mai intai de toate sa stiti ca sunt cele mai lungi si cele mai frumoase chei care se afla pe teritoriul tarii noastre. Ba chiar mai mult, acestea sunt cele mai lungi si cele mai frumoase chei din Europa.

Merita sa ajungeti aici, pentru ca veti avea posibilitatea de a admira un peisaj cu adevarat uimitor. Aceste chei au fost formate de catre raul Nera, intre Sasca Romana si Sopotul Nou.

Aici puteti vedea unele dintre minunatele spectacile ale naturii, cum ar fi Lacul Ochiul Beiiului, Cascadele Beusnita sau Lacul Dracului. Deci, cu siguranta merita sa vizitati cel putin odata acest loc.

Clisura Dunarii

Probabil unul dintre cele mai frumoase locuri nu doar din Banat ci din intreaga tara este Clisura Dunarii. Aveti aici posibilitatea de a admira apele Dunarii care au sapat in calcar si granit, si care au format acest uimitor defileu, care impresioneaza datorita sectoarelor inguste si bazinelor depresionare.

Probabil nu stiati acest lucru insa, Clisura Dunarii cuprinde cel mai lung, si totodata cel mai frumos defileu din Europa, deci cu siguranta merita sa vizitati acest obiectiv turistic din Banat.

Cascada Bigar

Un alt obiectiv turistic pe care neaparat merita sa il vizitati, este Cascada Bigar, care a devenit cunoscuta la nivel mondial dupa ce, a fost prezentata intr-o revista internationala de turism.

Din acel moment, aceata cascada din Banat a devenit foarte populara, iar cei din aceasta regiune, dar si turisti de pe intreg teritoriul tarii noastre si nu numai, sosesc aici sa vada cascada, care trebuie sa recunoastem ca este un fenomen al naturii, care are o frumusete uimitoare. Este una dintre cele mai fascinante cascade de pe intreaga suprafata a pamantului.

Lacul si Pestera Buhui

Cand vizitati Banatul, cu siguranta nu trebuie sa ratati Lacul si Pestera Buhui, care cu siguranta sunt doua locuri uimitoare din aceasta regiune. Lacul Buhui este unul uimitor, si poate fi considerat o adevarata oaza de liniste si de verdeata. Aceasta este amenajat pe cursul raului Buhui.

In ceea ce priveste Pestera Buhui, aceasta se afla in Mungii Aninei. Este important de mentionat faptul ca este cea mai mare pestera din Banat, iar aici puteti descoperi cateva frumuseti carstice.

Morile de apa de la Rudaria

Cu siguranta nu trebuie sa uitam de morile de apa de la Rudaria, care sunt considerate a fi o adevarata rezervatie de mulinologie unica. Aici se afla cel mai intins parc de mori de apa de pe intregul continent (22 de mori), intinse pe o suprafata de 3 kilometri pe Valea Rudariei, aproape de localitatea Eftimie Murgu.

Calea ferata Anina – Oravita

Daca vizitati Banatul, trebuie neaparat sa calatoriti cu trenul pe ruta Oravita – Anina, sau Anina – Oravita. Aceasta este cea mai veche cale ferata montana, de pe teritoriul Romaniei. Are o lungime de 34 de kilometri, iar aici traseul este unul dificil dar placut de parcurs.

Circula pe aceasta ruta un singur tren, care ese alcatuit dintr-o locomotiva diesel – electrica, si doua vagoane, in care se regasesc banci din lemn. Vagoanele dateaza din anul 1930.

Baile Herculane

Nu in ultimul rand, aducem in discutie Baile Herculane, care de-asemenea, reprezinta una din cele mai renumite zone din Banat, iar aici sosesc mii de turisti in fiecare an.

Chiar daca altitudinea este de numai 168 de metri, aici puteti respira aer ionizat la fel ca in Alpii Elvetieni sau la Cascada Niagara, unde altitudinea este cuprinsa intre 1500 si 2000 de metri.

Concluzie

Acestea sunt doar cateva dintre locurile uimitoare din Banat, pe care merita sa le vizitati. Cu siguranta, veti ramane impresionati de frumusetile locului, de obiectivele turistice dar si de oamenii buni la suflet si prietenosi, pe care ii veti intalni in Banat. Si ca un bonus, ar fi cool sa vizitati si orasul Timisoara, care este cel mai mare si mai frumos oras din Banat, si unul dintre cele mai frumoase orase din tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *