15/07/2024

De ce aleg fetele sa lucreze in industria videochatului?

De-ce-aleg-fetele-sa-lucreze-in-industria-videochatului

Videochatul este un subiect controversat in Romania, iar acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii nu au suficiente informatii despre aceasta industrie.

Videochatul este un subiect controversat in Romania, iar acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii nu au suficiente informatii despre aceasta industrie.

Cu toate acestea, se pare ca in ultimii ani, din ce in ce mai multe tinere domnisoare, aleg sa isi indrepte atentia spre o cariera in aceasta industrie, iar acest articol va aduce la cunostinta care sunt motivele datorita carora, multe fete isi doresc un loc de munca in videochat.

  1. Videochatul este perfect legal

Fetele care lucreaza in aceasta industrie, au un loc de munca legal, in conditiile in care videochatul este reglementat in tara noastra prin Legea 196/2003, modificata ulterior si completata de Legea 496/2004.

Acest lucru inseamna ca modelele de videochat au un loc de munca legal. Studiourile de videochat le platesc asigurarea medicala si toate celelalte contributii la stat, iar modelele de videochat au contract de munca.

  1. Programul de lucru

Programul de lucru este foarte atractiv in aceasta industrie. Fetele care fac videochat, au posibilitatea de a-si alege tura de lucru (de dimineata, de noaptea sau de dupa masa). Acesta este un alt mare avantaj, pentru ca in acest fel pot merge la facultate, la alte cursuri de specializare sau pot face diferite alte lucruri, pentru ca timpul le permite.

Cu toate acestea, fetele (si baietii) care fac videochat, trebuie totusi sa munceasca cele 160 de ore in fiecare luna, sau chiar mai mult (pentru a castiga mai multi bani). Se poate lucra si mai putin, dar este firesc faptul ca vor fi mai mici salariile.

  1. Nu au nevoie de studii superioare

Fetele, pentru ca majoritatea modelelor de videochat sunt de sex feminin, chiar daca exista si barbati care fac videochat, nu au nevoie de studii superioare. Iata asadar ca exista locuri de munca pentru persoanele cu studii medii, si care le ofera diferite avantaje. In plus, nici macar nu este nevoie de experienta, la fel ca in alte domenii de activitate, acesta fiind un alt mare avantaj.

  1. Salarii foarte mari

Facand o comparatie cu media salariilor din Romania, modelele de videochat castiga mult mai multi bani. Inca de la inceput, un model castiga minim 1000 de dolari, insa in doar cateva luni, fiecare model poate castiga 10.000 de dolari.

Plus de asta, exista tot felul de bonusuri pe care studiourile le platesc modelelor (bonus de performanta, bonus de fidelitate, bonus de recomandare a altor modele, etc.). Discutam aici despre bonusuri de sute de dolari, care se adauga salariilor castigate de modelele de videochat.

Cu toate ca videochatul este o industrie banoasa, banii nu cad din cer, asa ca modelele de videochat trebuie sa ajunga dupa cum spuneam, la cel putin 160 de ore lucrate in fiecare luna, pentru a castiga sume atat de mari de bani.

  1. Confidentialitate

Nu trebuie ca modelele sa se ingrijoreze ca vor fi depistate (daca nu doresc acest lucru). De mentionat este faptul ca studiourile le asigura confidentialitatea, si cu siguranta nimeni nu va sti ca ele lucreaza in aceasta industrie, fara acordul lor.

Plus de asta, nu vor interactiona cu clienti din Romania, ci doar din strainatate. Mai mult decat atat, utilizatorii pot fi blocati asa ca daca un model are rude intr-o anumita tara, clientii din tara respectiva pot fi blocati pentru a nu o vedea.

Concluzie

Asadar, tinand cont de cele discutate, se vede foarte clar faptul ca o cariera in videochat nu este deloc de neglijat. Cu toate acestea, sunt necesare unele cerinte, cum ar fi aspectul fizic placut si ingrijit, cunostinte de cultura generala, vorbirea limbii engleze, pentru ca dupa cum spuneam, clientii sunt straini.

Fetele care nu vorbesc limba engleza, pot fi angajate, si pot participa la cursuri, unde vor fi inscrise de catre personalul studioului, pentru a invata limba engleza cat mai repede, astfel sa poata lucra.