Joburi pentru cei cu studii medii

0
obui-pentru-cei-cu-studii-medii

obui-pentru-cei-cu-studii-medii

O multime de persoane au fost nemultumite de nivelul de trai din Romania dupa cum bine stim cu totii, si au ales sa plece departe de tara, departe de prieteni si de familie, sperand la un viitor mai bun printre straini.

Unii tineri tocmai ce au iesit de pe bancile scolii si au plecat in strainatate la munca. Nici macar nu s-au gandit o clipa sa urmeze o facultate sau un curs autorizat ceva, pentru a-si gasi un loc de munca in Romania.

Dupa ce au vazut ca nici in strainatate banii nu stau pe jos si nici pe garduri, multi tineri au ales sa se intoarca in Romania, sperand sa-si gaseasca un job. Pentru ca nu au nici studii superioare, s-au gandit ca le va fi greu sa isi gaseasca un loc de munca bine platit.

Ei bine, exista diferite locuri de munca interesante in Romania pentru cei tineri, care se pot intoarce in tara, si care pot castiga aproape la fel de multi bani precum in strainatate. Iata cateva astfel de joburi.

  1. Model de videochat

In trecut, fetele faceau videochat, iar acum se pare ca exista si studiouri de videochat pentru baieti sau pentru cupluri. Chiar daca oamenii nu privesc aceasta industrie cu ochi buni, videochatul este reglementat prin Legea 196/2003, modificata si completata ulterior de Legea 496/2004.

Acest lucru inseamna ca videochatul este legal, iar persoanele care il practica, au un job legal; iar in afara acestui lucru, salariile sunt uriase. Inca din prima luna, modelele depasesc suma de 1000 de dolari, iar dupa cateva luni castiga cate 7.000 – 8.000 de dolari lunar.

In plus, programul de lucru este flexibil, modelele pot alege cand si cum doresc sa lucreze. Ba chiar mai mult, primesc si diferite alte bonusuri. Practic, o fata sau un baiat cu studii medii care a plecat din Romania in strainatate, ar castiga acesti bani in cel putin 4 luni. Se pare ca in Romania acesti bani pot fi castigati intr-o luna.

  1. Agent de vanzari

Exista o multime de companii care cauta agenti de vanzari in Romania. Intr-adevar, majoritatea ofera salariul minim pe economie, dar comisioanele din vanzari sunt mari, iar agentii de vanzari dedicati muncii pe care o presteaza, pot castiga lejer 5000 de lei pe luna.

In plus, majoritatea firmelor le ofera si masina de servici si telefon sau laptop de servici, plus diferite alte facilitati.

  1. Personal Trainer

Majoritatea tinerilor (si nu numai) isi doresc un corp de invidiat. Ei bine, pentru ca acest lucru sa fie posibil, acestia merg la sala de sport. Acolo, vor avea nevoie de serviciile unui personal trainer.

Salile de sport nu le ofera salarii mari trainerilor personali, insa acestia castiga foarte multi bani de pe urma clientilor. La un pret lunar de 200 de lei sa zicem (in medie cam atat solicita un personal trainer pe luna de la un client), in afara salariului minim pe care sa zicem ca il castiga de la sala, antrenorul la 20 de clienti, mai castiga 4.000 de lei lunar.

Exista personal traineri care au si cate 50 de clienti sau chiar mai multi, pe care ii antreneaza pe grupuri, le recomanda chiar si ce sa manance, etc. Veniturile insa sunt foarte mari.

  1. Hair stylist

Un hair stylist castiga de-asemenea bine in Romania. Cu siguranta, baietii care se simt pasionati de acest domeniu, ar trebui sa faca un curs de hair stylist cat mai repede, si sa isi inchirieze un scaun de lucru la un salon.

Vor castiga lunar cateva mii de lei lejer. In sezonul nuntilor, cand mirii doresc sa arate impecabil in ziua marelui evenimet, acestia vor suporta costuri mari, pentru un look impecabil.

Tot aici amintim si femeile care se ocupa de coafuri. Cu siguranta ele castiga mult mai mult decat barbatii, mai ales cand vine vorba despre aranjarea parului pentru nunta.

Salariile care se pot castiga de pe urma acestei activitati, pot ajunge la 1000 de euro lunar in orasele mici. In orasele mari insa, cei mai bune hair stylisti castiga mult mai multi bani.

Acestea sunt cateva idei de joburi bine platite in Romania. Mai sunt manichiuristele, cosmeticienele si nu numai, care castiga multi bani in fiecare luna. Acestea sunt cariere de viitor in Romania, si nici macar nu este nevoie de studii superioara.

Deci, cine vrea sa munceasca, in mod evident isi poate gasi un job atractiv si in tara, si cu siguranta salariile pot fi peste asteptari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *