Locuri fascinante in Maramures

0
locuri-fascinante-din-maramures

locuri-fascinante-din-maramures

Romania este o tara frumoasa, care are o multime de locuri fascinante, locuri pe care este pacat sa nu le vizitezi atunci cand ai ocazia. Avem o tara cu munte, mare, deal si campie, o tara care are o multime de obiective turistice de vizitat.

Avem o tara care in mod evident, daca ar fi mult mai intens promovata, ar atrage un numar mult mai mare de turisti, anual. In toate regiunile tarii, exista locuri interesante de vazut si lucruri interesante de facut. Acest articol va prezinta cateva dintre locurile fascinante din Maramures, care ar merita sa le vizitati. Iata cateva exemple!

Cimitirul Vesel de la Sapanta

Cu totii am auzit de acest cimitir, care practic nu mai are nevoie de prezentare. Toata lumea a auzit de mesajele haioase si pline de umor care sunt scrise pe crucile celor decedati, care au fost inmormantati in acest cimitir.

Daca alegeti sa vizitati regiunea Maramuresului, ar fi pacat sa nu petreceti cateva ore in acest cimitir. Cu siguranta, in cateva ore veti putea citi o multime de descrieri amuzante ale celor plecati in lumea de apoi, mesaje care va vor starni rasul.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cascade din tara noastra. Poti sa ajungi la cascada ffie mergand de-a lungul unei potecute care porneste din localitatea Borsa, fie cu telescaunul. Pentru a urca cu telescaunul insa, este nevoie ca 10 – 15 persoane safie adunate, pentru ca telescaunul sa va duca sus.

Muzeul Satului Maramuresean

Muzeul Satului Maramuresean se afla asezat in Sighetul Marmatiei. O vizita la acest muzeu le ofera turistilor posibilitatea de a vedea case vechi din lemn ars, garduri din nuiele impletite, porti sculptate, dar si stergare pe pereti.

Vizitand Muzeul Satului Maramuresean, veti putea intelege mult mai bine traditia maramureseana, decat daca v-ati plimba prin satete din zona.

Manastirea Peri din Sapanta, si Biserica de lemn din Leud Deal

In ceea ce priveste Manastirea Peri din Sapanta, trebuie mentionat faptul ca este considerata drept cea mai inalta biserica de lemn din lume. Este de-asemenea inscrisa si in Cartea Recordurilor.

In ceea ce priveste Biserica de lemn din Leud Deal, aceasta este de-asemenea, una dintre cele mai vechi biserici din regiunea Maramures. Este totodata si una dintre cele mai frumoase biserici.

Daca alegeti sa vizitati aceasta fascinanta regiune a tarii, ar fi pacat sa nu vizitati printre altele si Manastirea Peri din Sapanta, si Biserica de lemn din Leud Deal.

Manastirea Barsana

Manastirea Barsana se afla cocotata pe un deal. De fapt, reprezinta un complex de cladiri maramuresene traditionale cochete si frumos impodobite cu foarte multe flori.

Aici locuiesc calugaritele, dar si cateva familii de pauni. Este foarte interesant sa vedeti cu cat curaj isi apara paunii, femelele (paunitele), atunci cand turistii se apropie prea mult de cusca lor.

Memorialul Durerii din Sighetul Marmatiei

Daca despre cimitirul vesel de la Sapanta ziceam la inceputul articolului ca este un loc in care cu siguranta le va starni rasul turistilor, in ceea ce priveste Memorialul Durerii din Sighetul Marmatiei, trebuie facuta precizarea ca acesta este un loc care cu siguranta va creaza multa tristete (aici au fost torturati peste 100 de demnitari romani din perioada interbelica).

Este imposibil ca turistii sa iasa de acolo fara sa-si puna cateva intrebari. In muzeu se gasesc aproape toate obiectele care se gaseau in perioada comunismului. In plus, acolo se afla si celula in care a fost inchis Iuliu Maniu, dar si o multime de alte lucruri interesante.

Plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului

Turistii care doresc o plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului trebuie sa fie prezenti acolo inainte de ora 9 dimineata, pentru a se asigura ca trenul nu porneste fara ei. Cei care ajung la timp si pleaca in plimbare cu Mocanita, pot admira un peisaj maramuresean de vis, si pot urmari batrana Mocanita cum scoate un fum alb si gros, asa cum probabil doar in filme se mai vede.

Exista multe alte locuri interesante in afara acestora de vazut in Maramures. Exista insa multe alte locuri fascinante de vizitat in toata tara. Pacat insa ca, locurile frumoase din Romania nu sunt apreciate de romani, care in loc sa viziteze cele mai frumoase locuri din tara, aleg sa viziteze diferite localitati straine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *