18/04/2024

Ce poti vizita in Brasov?

ce-poti-vizita-in-brasov

ce-poti-vizita-in-brasov

In opinia multora, Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, un oras plin de istorie si de cultura, despre care vom discuta in continuare.

Pozitia orasului este una perfecta, fiind inconjurat de munti, motiv pentru care orasul reprezinta o destinatie  ideala atat pentru cei care isi doresc sa aiba parte de putina aventura intr-un oras cu aer curat, cat si pentru cei care doresc sa se plimbe pe stradutele cu aer medieval.

Orasul de la poalele muntelui Tampa, are multe locuri fascinante de aratat turistilor, motiv pentru care este vizitat de atat de multi turisti in fiecare an. Iata 5 dintre cele mai interesante obiective turistice ale orasului.

  1. Centrul vechi

Centrul orasului, chiar daca nu este unul mare, nu trebuie ratat. Aici puteti vedea printre altele Piata Sfatului, cele mai importante monumente istorice, cladiri fascinante, magazine, terase si restaurante.

  1. Biserica Neagra

Aceasta biserica este foarte aproape de Piata Sfatului. Este denumita astfel datorita unui incendiu care partial a distrus monumentul. Aceasta este cea mai mare biserica din tara noastra, construita in stil gotic. Biserica a fost construita de catre comunitatea germana diin oras. In interiorul bisericii se afla una dintre cele mai mari orgi in intreaga Europa de Est.

  1. Casa Sfatului

Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati, este Casa Sfatului, fix in inima Brasovului. Aceasta a fost construita incepand cu anul 1420. Odata cu trecerea anilor, constructia a fost supusa mai multor imbunatatiri.

La inceput, cladirea era utilizata drept spatiu de judecata pentru breslele blanarilor, dupa care a devenit primarie. Ulterior, in anul 1950, Casa Sfatului a devenit Muzeul de Istorie a judetului Brasov.

Daca veti vizita Casa Sfatului, veti putea vedea in cele 17 Sali si 123 de vitrine, mai bine de 3000 de piese, structurate pe departamente de arheologie, istorie medie si istorie moderna. Toate aceste piese expuse, impreuna alcatuiesc expozitia permanenta Brasov – istorie, cultura si civilizatie. Puteti veni in vizita in fiecare zi de marti si pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

  1. Aleea Tampa

Va place sa vedeti cele mai bune locuri cu panorama? In mod evident si in Brasov aveti posibilitatea de a vizita un asemenea loc, iar aici ne referim la Aleea Tampa, fireste, care se afla pe latura sudica a cetatii, fix pe coasta dealului Tampa.

Daca veti ajunge pana aici, veti putea vedea unele obiective turistice interesante precum Bastionul Graft, Bastionul Ferarilor, Bastionul Tesatorilor, Bastionul Funarilor, Turnul Funarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vanatorilor, Bastionul Cojocarilor sau Bastionul Postavarilor.

  1. Prima Scoala Romaneasca

Indiferent daca v-a placut sa mergeti la scoata sau mai mult ati chiulit, cu siguranta in cazul in care ajungeti sa vizitati orasul Brasov, nu trebuie sa ratati Prima Scoala Romaneasca, aceasta fiind acum un obiectiv turistic al orasului.

Pentru prima data, in anul 1530, fix in acest loc, dascalii le-au predat in in limba romana lectiile copiior. Daca intentionati sa vizitati Prima Scoala Romaneasca, o gasiti in curtea Bisericii Sfantul Nicolae, din cartierul Scheii (Brasov).

Aveti posibilitatea de a admira diferite documente originale care ii apartineau domnitorului Constantin Brancoveanu, puteti vedea si admira diferite colectii de carte sau chiar si cataloatele ce apartineau claselor de elevi din cel de-al XVI-lea secol. Puteti vizita in fiecare zi intre orele 9 dimineata si 5 dupa masa acest obiectiv turistic.

Acestea sunt asadar 5 locuri interesante de vizitat in Brasov. Cu siguranta insa, lista cu locuri fascinante ale orasului este mult mai cuprinzatoare, dar cel mai bine ar fi sa le descoperiti cand ajungeti in oras.