18/05/2024

Afaceri profitabile in Romania

afaceri-profitabile-in-romania.

afaceri-profitabile-in-romania.

Multi romani au ales ca imediat dupa ce au iesit de pe bancile liceului, sa plece la munca in strainatate. Tari precum Italia, Spania, Germania, Austria sau Anglia, le-au facut mereu cu ochiul tinerilor romani.

Cei care au renuntat la ideea de a-si continua studiile pentru a munci in strainatate, au plecat in tarile mai sus mentionate si nu numai, unde au muncit in diferite hoteluri si restaurante. Altii au ales sa munceasca in agricultura pentru straini.

Unii dintre tinerii care au plecat din tara, au reusit sa isi creeze rapid o situatie buna, avand un job bine platit, si dand dovada de seriozitate au fost promovati la job. Alti romani s-au intors rapid in tara, iar cu banii castigati in doar cateva luni, au inceput diferite afaceri.

In Romania, poti incepe diferite afaceri fara a avea un buget mare la inceput. Daca ai fost in strainatate si doresti sa investesti banii pe care i-ai castigat printre straini, sau daca ai muncit in tara si acum vrei sa iti schimbi statutul din angajat in angajator, cu siguranta trebuie sa stii care sunt cele mai profitabile idei de afaceri in tara noastra.

In continuare vei putea descoperi cateva astfel de idei, pe care le vei putea pune in practica, si vei putea deveni antreprenor. Iata asadar despre ce este vorba.

Deschide-ti o cafenea

Atunci cand vrei sa incepi o afacere dar nu ai un buget mare la dispozitie, iti poti deschide o cafenea. Chiar daca vezi in oras ca exista o multime de cafenele, o optiune in plus pentru tineretul din oras, nu strica niciodata.

Chiar daca vei avea concurenta mare, vei avea clienti. Tinerilor le place sa mearga in cafenele si localuri noi pentru a socializa, pentru a se intalni cu prietenii, pentru a se relaxa.

Deschide-ti o cafenea si lucreaza pentru tine. Gaseste o metoda prin care sa atragi prietenii si cunostintele dar si alte persoane, si cu siguranta vei avea succes. In plus, nu trebuie sa detii propriul spatiu, ci poti inchiria spatiul unei foste afaceri.

Magazin alimentar

Ideea de a-ti deschide un magazin alimentar, nu este tocmai rea. Cu siguranta oamenii au mereu nevoie de produse si alimente, iar daca vei avea produse si alimente de calitate superioara la preturi bune, vei avea mereu clienti.

Nu trebuie sa investesti foarte multi bani, si cu siguranta vei reusi sa iti castigi existenta din afacerea ta. Apoi, odata cu trecerea timpului, vei vedea cum daca ai o strategie buna, vei castiga mai multi bani si mai multi si tot mai multi.

Cultiva catina

Pentru a castiga bani multi din aceasta afacere, nu trebuie sa ai o suprafata mare de teren. Chiar si de pe un hectar de teren vei putea sa castigi bani multi, pentru ca acest arbust miraculos pentru sanatate, este deosebit de cautat. De fapt, roadele sale sunt cautate pentru ca din ele se poate face uleiul de catina, care are multe beneficii pentru sanatate.

Cultiva plante medicinale in sistem ecologic

Cu siguranta, aceasta este o idee stralucita. Stim cu totii cat sunt de cautate plantele medicinale, si ce preturi au. daca ai posibilitatea de a le cultiva in sistem ecologic, pe cont propriu, cu siguranta de la prima recolta iti vei rotunji considerabil contul.

Cresterea prepelitelor pentru a vinde oua

Aceasta este cea mai simpla afacere. Trebuie sa ai 300 de lei la dispozitie. Poti cumpara 15 prepelite ouatoare, care te vor costa in total 180 de lei. Apoi, cumpara o cusca/baterie pentru 15 prepelite, care te va costa 80 de lei.

Va fi nevoie sa cumperi mancare pentru prepelite. O prepelita mananca in jur de 1kg furaj pe luna, deci in jur de 30 de grame pe zi. Ei bine, dupa ce le vei cumpara, va trebui sa asezi bateria cu prepelite intr-un loc calduros, uscat si linistit, fara curenti de aer. O baterie de prepelita ocupa undeva la un metru patrat.

Trebuie doar sa le asiguri acestora mancarea si apa (cantitatile sunt foarte mici), si sa incepi aduni ouale pentru a le scoate la vanzare.

Daca la 300 de lei iti cumperi 15 prepelite, la 3000 de lei iti cumperi 150 de prepelite. Deci, castigurile vor fi foarte mari, iar investitia minima.

Acestea sunt unele dintre ideile interesante si profitabile de afaceri, care nu necesita sa ai un buget foarte mare la inceput.