15/07/2024

Idei de afaceri cu investitii minime

Idei-de-afaceri-cu-investitii-minime.

Idei-de-afaceri-cu-investitii-minime.

In prezent, traiesc in afara granitelor tarii milioane de cetateni romani, iar cei mai multi dintre acestia sunt stabiliti in tari precum Italia, Spania sau in Marea Britanie.

Si in tari precum Germania, Austria sau Franta exista mari comunitati de romani, insa compatrioti de-ai nostri gasim si in Statele Unite ale Americii, in tarile asiatice sau chiar si in Africa sau Austrailia.

Practic, romanii s-au raspandit pe tot globul. Dar, oare toti romanii care traiesc in strainatate duc viata pe care si-au imaginat-o? Unii au reusit intr-adevar sa obtina ceea ce si-au dorit (bani, familie, cariera) departe de tara.

Alti romani in schimb, muncesc din greu pentru a aduna suficienti bani pentru a se intoarce acasa, si pentru a incepe o afacere. Ei bine, pot fi puse pe picioare afaceri profitabile in Romania cu investitii minime, iar in continuare aveti posibilitatea de a descoperi cateva exemple.

  1. Ciupercarie

Cei care dispun de un buget de aproximativ 5.000 de euro, se pot gandi la o astfel de afacere. De mentionat este faptul ca suma de 5.000 de euro va fi necesara pentru deschiderea unei sere acasa, pentru cultivarea ciupercilor (adica nu trebuie cumparat teren pentru o asemenea afacere).

Cei care doresc sa inceapa o asemenea afacere, pot incepe cu o mica productie, iar clientii lor vor fi pe plan local (prieteni din sat, poate chiar magazinele din localitate, etc.).

Multi romani au inceput o asemenea afacere cu doar 5.000 de euro, apoi banii obtinuti din prima recolta i-au investit in afacere, iar acum au castiguri de cateva zeci de mii de euro anual.

  1. Magazin alimentar

Un magazin alimentar reprezinta oricand o idee buna de afacere, atat la oras cat si la sat. Cei care dispun de spatiu pentru deschiderea magazinului, au avantaj in aceasta privinta, pentru ca nu mai platesc chirie. Cei care nu au spatiul propriu, vor fi nevoiti sa caute cea mai ieftina chirie.

Va fi nevoie de o investitie de cateva mii de euro, pentru echiparea magazinului (rafturi, frigidere, casa de marcat si alte cele), plus pentru aprovizionarea magazinului. Este nevoie de-asemenea de bani pentru infiintarea firmei.

Cei care vor deschide insa un magazin alimentar intr-o zona cu trafic pietonal intens, si care vor vinde produse la un raport calitate – pret foarte bun, cu siguranta vor avea succes si isi vor recupera rapid banii investiti.

  1. Magazin de haine

Investitia intr-un magazin de haine va fi de obicei mai mica decat investitia intr-un magazin alimentar. De-asemenea, este importanta locatia magazinului (acesta poate fi si online, iar magazinele online cresc din ce in ce mai mult in popularitate).

Nu sunt necesare decat cateva rafturi speciale pentru expunerea articolelor de vestimentatie in magazin. Este necesara de-asemenea casa de marcat, insa nu mai este nevoie de achizitia frigiderelor sau a altor echipamente. Acesti bani pot fi folositi pentru aprovizionarea magazinului cu haine, care apoi vor fi scoase la vanzare.

Nu este nevoie de o investitie mare pentru a incepe o asemenea afacere, care daca va fi bine gestionata, va fi profitabila.

  1. Firma de reparatii

Cei care sunt specialisti in aparatura electronica, au sanse mari sa inceapa o afacere cu o investitie minima. Mereu se va strica un telefon, un televizor, un radio, un frigider, etc.

Un service de reparatii va fi ideal in orice localitate. Este nevoie de banii pentru deschiderea firmei, si pentru a cumpara instrumentele de lucru.

Pentru o asemenea afacere nu este necesar un buget mare, dar castigurile pot fi foarte mari, insa fireste, pentru ca o asemenea afacere sa aiba succes, personalul trebuie sa fie foarte bun in reparatii.

  1. Ferme

Multi romani s-au intors in tara si au inceput diferite afaceri la tara. Unii dintre acestia si-au deschis ferme de animale pentru sacrificat. Altii au ferme de gaini pentru a vinde oua.

Unii au optat pentru cresterea porcilor sau pentru cresterea curcanilor. Exemplele pot fi foarte multe. Cei care au un teren la dispozitie pentru constructia fermei, au un mare avantaj. Mai trebuie apoi sa isi cumpere animalele pe care doresc sa le creasca.

Avantajul mare este ca pot obtine sume mari nerambursabile pentru inceperea sau dezvoltarea afacerii.

  1. Cultivarea plantelor medicinale

Multi romani au citit pe internet o multime de articole foarte interesante, despre diferite plante despre care se spune ca ofera beneficii pentru sanatate. Exista o multime de plante medicinale care pot fi cultivate si in Romania (menta, soc, galbenele, echinaceea, lavanda, ricin, etc.).

Sa luam drept exemplu ricinul, pentru ca l-am mentionat ultima data. Cei care detin o suprafata de teren de un hectar, vor avea nevoie de aproximativ 35 de kilograme de samanta de ricin, iar pentru asta vor cheltui in jur de 1200 de euro. Vor mai avea nevoie sa cheltuiasca inca vreo 300 de euro pentru pregatirea terenului, astfel ca vor ajunge la 1500 de euro.

Ei bine, vor obtine in jur de 1600 de kilograme de ricin (recolta pe hectar), iar la pretul de cel putin 100 de lei (acesta este pretul minim al kilogramului de ricin), vor obtine cel putin 160. 000 de lei (in jur de 36. 000 de euro).

Deci, profitul va fi in jur de 34.500 de euro, doar de pe un hectar de recolta de ricin. Cei care detin mai mult teren si sunt dispusi sa investeasca in aceasta afacere, vor avea castiguri mult mai mari.

Concluzie

Acestea sunt cateva idei de afaceri care pot fi incepute in Romania fara a fi necesare investitii mari (exista sute de alte idei profitabile de afaceri).

Romanii care muncesc in strainatate si care au reusit sa adune ceva banuti, s-ar putea gandi serios sa se intoarca in tara si sa inceapa o afacere. Cu investitii nu foarte mari, vor putea deveni patroni, vor putea avea proprii angajati, si vor putea munci pentru bunastarea lor si a familiilor lor.

Cei care s-au intors deja in tara si au investit in diferite afaceri, acum culeg roadele. Cu investitii de cateva sute sau de cateva mii de euro, au ajuns sa aiba castiguri de mii si zeci de mii de euro.

Acestea sunt insa idei de afaceri care pot fi puse in practica si de catre romanii din tara, iar cu bani putini investiti, vor obtine venituri mari si foarte mari.