15/07/2024

Top 7 statiuni montane din Romania

Top-7-statiuni-montane-din-Romania

In Romania exista insa cateva statiuni montane pentru schi deosebit de frumoase, iar acest articol va prezinta cateva dintre ele.

Romanii care sunt pasionati de sporturile de iarna, in mod special de schi, aleg sa mearga in tari precum Austria si Elvetia, care au partii renumite la nivel mondial.

In Romania exista insa cateva statiuni montane pentru schi deosebit de frumoase, iar acest articol va prezinta cateva dintre ele. Din acest motiv, daca vreti sa schiati, iata care sunt cateva dintre cele mai bune optiuni din tara noastra.

  1. Poiana Brasov

Cea mai renumita statiune de munte din Romania este fara doar si poate, Poiana Brasov. Este cea mai mare statiune si cea mai apreciata de catre turistii romani. Chiar si englezii apreciaza aceasta statiune, despre care sustin ca este cea ieftina statiune de schi din Europa.

Cei care aleg sa isi petreaca vacanta la munte in Romania, pot petrece timpul pe una din cele 12 partii din statiune. Exista partie olimpica, trambuline, partii pentru coborare si slalom urias. Aici exista si patinoar, telegondola, 7 teleschiuri si telecabine.

  1. Predeal

Aflata la doar 25 kilometri de Brasov, intuata intre raurile Timis si Prahova, Statiunea Predeal este a doua cea mai apreciata din Romania, dupa Poiana Brasov.

Aici vin turisti din toata Romania care se pot bucura de cele 8 partii de schi, trambulina pentru sarituri cu schiurile, dar si de alte activitati. Aici exista si doua patinoare. Cea mai renumita partie din statiune este Clabucet.

  1. Sinaia

Sinaia este o alta staiune renumita din Romania, iar aici turistii pot veni atat pentru a vizita Varful Omu, Babele, Castelul Peles (fosta resedinta a regelui Carol I).

Turistii care prefera sporturile de iarna, pot veni aici pentru partiile de sanius, pentru pista de bob, dar si pentru telecabina, telescaun, teleschi si babyschi.

  1. Paltinis

O alta statiune de top din Romania, este Paltinis, statiune aflata in Carpatii Meridionali, la poalele Muntilor Cindrel. Statiunea se afla la o distanta de 25 de kilometri de Sibiu, la o altitudine de 1442 metri. Aici exista zapada timp de 3 sferturi din decursul unui an.

Turistii pot alege sa viziteze aceasta statiune pentru a incerca traseele montane, dar si pentru a se bucura de partia de schi, de teleschi, telescaun si baby-lift.

  1. Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei este cunoscuta drept Perla Bucovinei, si se afla la 122 kilometri de orasul Suceava. Perla Bucovinei este foarte apreciata datorita izvoarelor sale de apa minerala si apa termala, izvoare aparute datorita precipitatiilor bogate din zona, dar si datorita reliefului sub forma de terasa.

In afara de apa minerala si termala, statiunea este renumita si datorita partiilor de schi, dar si datorita faptului ca aici exista facilitati precum babyschi-ul, telescaunul si teleschiul.

  1. Arieseni

Statiunea Arieseni este una dintre cele mai apreciate din Ardeal, desi exista si alte statiuni in aceasta regiune a tarii (Statiunea Baisoara de exemplu). Turistii care vin la Arieseni se pot bucura de cele patru partii naturale, ideale pentru practicarea sporturilor de iarna.

Si la Arieseni exista teleschi, dar si instalatie de nocturna, iar turistii pot veni sa schieze aici timp de 6 luni in fiecare an. In plus, cei care vin la Arieseni, pot vedea si Ghetarul Scarisoara, Cetatile Ponorului, Rosia Montana sau Pestera Ursilor.

  1. Ranca

O alta statiune cunoscuta din Romania este Ranca, aflata la poalele Muntelui Parang. Aici exista trasee montane interesante, iar turistii pot vizita cele 3 partii de schii. Aici exista instalatie de nocturna, exista si zapada artificiala.

In afara acestor statiuni, ar mai fi Busteni, Cheia, Muntele Baisorii si alte statiuni montane, in care turistii pot schia. Pentru schiorii romani si pasionatii sporturilor de iarna, aceste optiuni cu siguranta merita luate in calcul atat datorita conditiilor, cat si datorita costurilor finale ale vacantei.