15/07/2024

Ce puteti vizita in Cluj Napoca?

In ultimii ani, vestul tarii s-a dezvoltat foarte mult atat in ceea ce priveste infrastructura cat si in ceea ce priveste locurile de munca disponibile, nivelul de trai, si alte cele.

In opinia multor cetateni romani, Cluj Napoca este cel mai frumos oras al tarii. Unii sustin ca este mai frumos decat capitala (Bucuresti).

Pentru cei care isi doresc sa viziteze Clujul pentru cateva zile, am pregatit o lista cu cele mai interesante locuri de vizitat din oras. Cititi pana la final, pentru a descoperi care sunt locurile pe care nu trebuie sa le ratati in cazul in care vizitati orasul din inima Ardealului.

  1. Gradina Botanica “Alexandru Borza”

Fara doar si poate, Gradina Botanica “Alexandru Borza” este unul dintre cele mai importante locuri pe care trebuie sa le vizitati in Cluj Napoca. Aceasta gradina botanica din Cluj, se spune ca ar fi printre cele mai frumoase din lume, si gazduieste peste 10.000 de plante.

Pentru a putea fi aprovizionata in permanenta cu plante din toate colturile lumii, Gradina Botanica “Alexandru Borza ” din Cluj colaboreaza cu peste 450 gradini din 890 de tari. Cand ajungeti aici, trebuie neaparat sa vizitat Gradina Japoneza.

  1. Cetatuia

Dealul Cetatuii sau Cetatuia (se afla pe malul stang al Somesului, si se stie ca este o fortificatie care dateaza din perioada Habsburgica), este un alt loc pe care nu aveti voie sa il ratati atunci cand vizitati cel mai frumos oras din Transilvania. Odata ce ajungeti in acest loc fascinant, aveti posibilitatea de a va bucura de o panorama superba a orasului.

Hotelul Belvedere, care este unul dintre cele mai frumoase hoteluri ale Clujului, il veti gasi aici. In plus, aici exista si multe terase.

  1. Piata Unirii din Cluj Napoca

Fara doar si poate, si acesta este un loc fascinant al orasului, pe care trebuie sa il bifati atunci cand vizitati Clujul. Aici veti putea admira Biserica Sf. Mihail, veti putea observa culorile pur transilvanene ale cladirilor din jurul pietei, iar coloana sonora va fi asigurata de porumbeii care zboara deasupra acestei piete.

  1. Parcul Central din Cluj Napoca

Parcul Central al orasului, mai este cunoscut si sub denumirea de Parcul Mare, si are o vechime de peste 180 de ani. Acesta este unul dintre cele mai importante spatii verzi din centrul capitalei Ardealului.

Acest minunat parc central din oras, are ca vecini Teatrul Maghiar de stat la Est, Cluj Arena la Vest (aici are loc festivalul Untold, cel care aduna turisti din toate colturile lumii, la inceputul lunii August), raul Somesul Mic la Nord.

Acest parc este cu atat mai important cu cat este inscris pe lista monumentelor istorice ale Clujului, lista care a fost eliberata in anul 2010 de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania.

  1. Muzeul Farmaciei

Muzeul Farmaciei se afla aproape de statuia lui Matei Corvin. Acesta este amplasat in casa familiei Hintz, despre care se stie ca este spatiul in care a existat prima farmacie a Transilvaniei.

Veti putea afla la acest muzeu, cum erau preparate tratamentele minune in vremurile demult apuse, dar si cum erau medicamentele depozitate si promovate pentru a fi vandute. Se spune ca la Muzeul Farmaciei se gaseste si elixirul dragostei.

Acestea sunt asadar, 5 dintre cele mai importante locuri pe care trebuie sa le vizitati in Cluj Napoca. Exista de-asemenea si centre comerciale precum Vivo si Iulius Mall, dar si alte locuri fascinante, pe care nu merita sa le ratati. De aceea, cand vreti sa vizitati un oras frumos al Romaniei, puneti Clujul pe primul loc pe lista.