Ce se poate admira cand vizitati Delta Dunarii?

0
Ce-se-poate-admira-cand-vizitati-Delta-Dunarii

ce-trebuie-sa-vedeti-in-delta-dunarii

Romania are o multime de locuri fascinante, iar Delta Dunarii este in mod evident unul dintre acestea, fiind inscrisa in patrimoniul UNESCO din anul 1991.

Delta Dunarii este a treia ca marime de pe continent, avand o suprafata de 5760 kilometri patrati. Aici se intalnesc 30 de habitate care sunt protejate la nivel european, iar o parte dintre acestea se gasesc doar pe teritoriul Romaniei.

In ceea ce priveste flora si fauna Deltei Dunarii, acestea sunt cu adevarat impresionante. Aici se gasesc peste 300 de specii de pasari (unele dintre acestea fiind pasari foarte rare), dar si 54 de specii de mamifere.

Daca doriti sa vizitati Delta Dunarii, exista o multime de locuri interesante care merita vazute, iar in continuare puteti descoperi despre ce este vorba.

Tulcea

Fara doar si poate, cel mai important oras al Dobrogei, este Tulcea (orasul prin care se face intrarea in Delta). In acest oras, pot fi vizitate Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Stiinte ale Naturii Delta Dunarii, Cetatea Aegyssus sau moscheea Azizie.

Gura Portitei

Gura Portitei este unul dintre cele mai populare locuri in ultimii ani, printre turistii care viziteaza Delta Dunarii. Acestia aleg sa viziteze acest loc pentru a se bucura de linistea salbatica.

Gura Portitei este unul dintre cele mai retrase zone de pe litoralul romanesc, o zona cu plaja, soare si relaxare. Multi turisti care au ajuns aici, au sustinut ca plaja de la Gura Portitei, este un adevarat colt de rai.

Sfantu Gheorghe

Cei care vor ajunge aici, vor avea senzatia ca au ajuns la capatul lumii. Nu este usor de ajuns in acest loc fascinant, dar cu siguranta merita vizitat. Aici va puteti bucura de o superba plaja cu nisip fin, si puteti avea privilegiul de a admira intalnirea Dunarii cu Marea Neagra.

Sfantu Gheorghe este o localitate cu adevarat speciala, dat fiind faptul ca aici puteti vedea atat Dunarea cat si Marea Neagra.

In plus, aveti posibilitatea de a manca la diferite pensiuni din localitate, cea mai buna mancare pe baza de peste din intreaga tara.

Murighiol

In cazul in care ajungeti in Delta, cu siguranta nu trebuie sa ratati o vizita la Murighiol. Aceasta localitate este atestata inca din anul 1543, si va ofera posibilitatea de a vizita lacul Murighiol, manastirea Halmyris, ruinele bisericii paleocrestine, Laguna Razim-Sinoe, ruinele orasului antic Halmyris, dar si diferitele lacuri sarate cu namoluri miraculoase din imprejurimi.

Aveti posibilitatea ca de aici sa faceti diferite drumetii in Delta, pentru a va bucura de peisajul frumos al Deltei Dunarii.

Padurea Letea

Unul dintre cele mai renumite locuri din Delta, este fara doar si poate, Padurea Letea. Aceasta este o rezervatie naturala care are peisaje cu adevarat fascinante. Aici este “jungla din delta”, locul in care puteti vedea peste 2500 de cai salbatici.

Padurea Letea este unul dintre putinele locuri din Europa care va ofera posibilitatea de a vedea unde si cum traiesc caii in salbaticie. In plus, puteti admira si dunele de nisip, care creaza un impresionant spectacol al naturii, pe care nu trebuie sa il ratati.

Mila 23

Se spune despre Mila 23 ca este locul din care prefera turistii sa plece in explorarea Deltei. Acesta este un loc linistit care nu se afla pe canalele mari. Mila 23 se afla fix in mijlocul Deltei, motiv datorita caruia veti avea acces la orice zona a Deltei, cu usurinta.

Mila 23 este un sat pescaresc care desi va ofera senzatia ca timpul a stat parca in loc, va ofera posibilitatea de a descoperii traditiile zonei care sunt pastrate cu sfintenie si duse mai departe. In jurul acestui loc, exista canale si lacuri bune de explorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *