Ce simptome are o caseta de directie defecta?

Ce-simptome-are-o-caseta-de-directie-defecta

In cadrul unui astfel de service auto exista mecanici si electromecanici care se ocupa de reparatii casete directie, reparatii electromotoare auto, etc.

Atunci cand caseta de directie a unui autoturism se defecteaza, vehiculul trebuie dus intr-un service auto autorizat. In cadrul unui astfel de service auto exista mecanici si electromecanici care se ocupa de reparatii casete directie, reparatii electromotoare auto, etc.

Revenind la caseta de directie, despre aceasta vom discuta in continuarea articolului. Vom vedea ce rol are aceasta dar si care sunt simptomele unei defectiuni la caseta de directie.

Prezentare pe scurt a casetei de directie

Caseta este piesa cea mai mare si totodata cea mai importanta a sistemului de directie al unui vehicul. Se afla intre cele doua roti din partea frontala a vehiculului si are rolul de a dirija felul in care acesta se misca.

Aceasta dirijeaza masina in functie de cum este manevrat volanul (stanga – dreapta) prin intermediul unui ax dintat. Acesta este cunoscut in industria auto drept cremalier.

Caseta de directie are nevoie de un lichid special, fiindca este o componenta a masinii care se afla mereu in miscare. Este conectata la pompa servo prin mai multe conducte.

Cand au soferii nevoie de reparatii casete directie?

La fel ca orice alta piesa a masinii, si caseta de directie se poate defecta mai devreme sau mai tarziu. In momentul in care aceasta componenta auto este defecta sau incepe sa se defecteze, incepe sa ofere indicii.

Unele dintre semnele clare ale faptului ca exista o problema a casetei de directie se aud in mers. In schimb, exista si simptome care se simt sau care se vad.

Dat fiind faptul ca sistemul de directie al masinii este deosebit de important (la fel ca sistemul de franare), cand caseta de directie prezinta semne de defectiune, o vizita intr-un service auto este obligatorie.

Simptomele unei casete de directie defecte

Pentru ca am discutat deja despre aceste simptome, am spus ca se pot vedea, auzi si simti, le vom enumera in randurile care urmeaza.

Daca de exemplu se poate observa pe sub masina o scurgere de ulei sau se vad pete de ulei, pot fi de la caseta de directie. Daca se afla in dreptul acestei componente a masinii, este clar ca trebuie dusa masina intr-un service auto.

In momentul in care de asemenea, volanul masinii este greu de manevrat, ar trebui puse semne de intrebare. Acesta este un alt simptom al defectiunii casetei de directie. Si in acest caz, o vizita intr-un service auto este extrem de importanta.

Socurile incasate de roti nu trebuie sa se simta in volan. Daca acest lucru se intampla totusi, poate fi vorba de asemenea despre o problema a casetei de directie. Si in acest caz, este necesara o vizita la service.

Alte posibile semne ca exista o problema a casetei de directie ar fi problemele la viraje sau ca masina trage intr-o anumita directie. Si scaderea uleiului din rezervorul casetei de directie poate reprezenta un simptom al defectiunii casetei.

Alegerea unui service auto

Indiferent de ce simptom dintre cele mai sus mentionate prezinta masina dvs., trebuie sa mergeti la service. Cautati un service autorizat in localitatea dvs. sau in localitatile vecine.

Interesati-va daca specialistii de la service se ocupa de reparatii casete directie. Cele mai renumite service-uri auto se ocupa si de reparatii ale casetelor de directie dar si de reparatii electromotoare auto printre altele.

Alegeti service-ul in functie de reputatia acestuia. Cele mai bune service-uri auto sunt mereu bine vazute si sunt recomandate de catre alte persoane.

Tineti cont insa si de pretul platit. Unele service-uri recomanda inlocuirea casetei de directie sau a electromotorului. Daca insa problema nu este grava, optati pentru reparatii casete directie si reparatii electromotoare auto. Pe cat posibil, lasati piesele originale ale masinii, si nu alegeti piese after market.

Alegeti de asemenea service-ul si in functie de disponibilitate. Unele service-uri auto va primi peste cateva zile doar. Daca problema este urgenta, cautati un alt service auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.