Avantajele unei mini-ferme de porci
Tinerii care locuiesc in mediul rural, au mai multe sanse de a incepe si de a dezvolta o afacere in comparatie cu tinerii care locuiesc la oras (mediul urban).
Probabil cei care locuiesc la oras considera ca aceasta afirmatie este total falsa, insa ganditi-va doar la faptul ca in mediul rural, pot fi crescute animale, care ulterior pot fi vandute in schimbul unor sume mari de bani.
Chiar si cei care au un spatiu destul de mic (de aproximativ 150 de metri patrati), se pot gandi sa inceapa sa creasca si sa vanda porci. O mini-ferma de porci poate fi o idee profitabila de afacere in mediul rural, si vine la pachet cu multe avantaje, iar in continuare afalti mai multe detalii!
Avantajele unei mini-ferme de porci
- Este recomandat ca tinerii sa inceapa o astfel de afacere in mediul rural, dat fiind faptul ca in Romania, cea mai cautata este fara doar si poate, carnea de porc. Romanii cauta in permanenta carne de porc, iar cei care cresc porci, ii pot vinde diferitelor abatoare din tara, sau ii pot vinde si in strainatate, si cu siguranta profitul va fi unul mare.
- Se pare ca o mini-ferma de porci, este o afacere pe val in Romania. Este necesara refacerea efectivelor de porcine in tara noastra, si relansarea productiei de carne de porc, deci o asemenea afacere cu siguranta va fi una profitabila.
- Investitia initiala nu va fi una foarte mare pentru cresterea porcilor, insa amortizarea investitiei va fi facuta foarte repede, dat fiind faptul ca purceii vor ajunge in doar 5 luni sa cantareasca 100 de kilograme.
- Un alt motiv pentru a incepe o asemenea afacere, este acela ca atat persoanele fizice cat si persoanele juridice, pot primi diferite subventii din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii.
- Se pare ca aceasta afacere care priveste cresterea porcilor in Romania, reprezinta sectorul cu cea mai mare pondere in zootehnie. Deci, cei care incep o astfel de afacere, practic urmeaza trendul si au un business profitabil in Romania.
- Este nevoie de doar 125 de zile pentru ca purceii sa poata fi valorificati. Atunci, acestia ajung la 100 de kilograme, iar dupa fiecare animal, fermierii vor obtine un profit de cateva sute de lei.
- Un purcelus pus la ingrasat, poate aduce cel putin un profit de 300 de lei in cele 125 de zile despre care am discutat anterior. In plus, munca nu este dificila pentru ca fermierii trebuie sa le administreze mancarea de doua ori pe zi animalelor (si apa), si trebuie sa le faca de 2-3 ori pe saptamana curat.
Ce trebuie sa stiti daca doriti sa incepeti o astfel de afacere
Asadar, daca aveti de gand sa incepeti o astfel de afacere in Romania, trebuie sa cumparati purcei care au in jur de 25 – 30 de kilograme, si care costa 150 – 200 de lei; pe care ii veti pune la ingrasat.
Acestia vor ajunge sa cantareasca 100 de kilograme in doar 4 luni (in acest timp vor consuma 200 de kilograme de furaj). Ulterior, ii veti putea vinde la aproximativ 800 – 1000 de lei (8 – 10 lei kilogramul) de exemplar.
In ceea ce priveste furajul, veti cheltui 1 leu/kg. Ar mai fi apa, vaccinul, dezinfectia si incalzirea. Cu toate acestea, veti obtine cel putin 300 de lei profit dupa fiecare purcel, dar dat fiind faptul ca intr-o mini-ferma de 150 mp puteti creste 270 porci pe an (2.7 cicluri a 125 zile pe an), veti obtine un profit net de peste 75.000 de lei.
Aceasta suma, impartita la 12 (12 luni), inseamna un venit lunar de 6.250 lei lunar. Aceast venit lunar cu siguranta nu il veti obtine de la un job la sat. De-asemenea, puteti face investitii pentru extinderea fermei, iar apoi veniturile vor fi mult mai mari.
Tinand cont de cele discutate anterior, este cat se poate de evident faptul ca, o mini-ferma de porci este o afacere profitabila in mediul rural din Romania.