Care este originea gladiolelor si ce semnifica acestea?

Care-este-originea-gladiolelor-si-ce-semnifica-acestea

Numele gladiolei, o floare pe care o puteti avea in propria curte daca plantati bulbi de gladiol de la pepiniera yurta, provine de la cuvantul latin “Gladius”

Numele gladiolei, o floare pe care o puteti avea in propria curte daca plantati bulbi de gladiola de la pepiniera yurta, provine de la cuvantul latin “Gladius” care inseamna sabie.

Inainte de a cauta bulbi de flori pentru a-i planta in propria gradina alaturi de alti arbusti ornamentali, cu siguranta ar trebui sa cunoasteti semnificatiile acestora, iar acest articol va ofera mai multe informatii cu privire la semnificatiile gladiolei.

Originea gladiolelor

Incepem prin a mentiona faptul ca aceste flori foarte frumoase isi au originea in Africa, in regiunea mediteraneana si in Orientul Mijlociu. Exista peste 180 de specii de gladiole, iar una dintre cele mai renumite este “Fecioara cetii”, o floare uimitoare care creste in apropierea cascadei Victoria de pe raul Zambiei.

Superstitii si legende

Gladiolele apartin aceleiasi familii ca si irisii, si odata cu trecerea timpului au aparut diferite superstitii si diferite legende cu privire la acestea. De exemplu, o superstitie care dateaza inca de pe vremea imperiului roman spune ca radacinile gladiolelor pot avea puteri magice. Din acest motiv sunt purtate la gat de multe persoane ca amulete, pentru a le aduce noroc.

In limbajul florilor, buchetele cu gladiole transmit de regula mai multe idei sau mesaje cum ar fi taria de caracter, sinceritatea, gratia naturala, somn etern, uitare, imaginatie sau generozitate.

Se spune de asemenea ca in trecut, sultanii turci ofereau gladiole celor mai frumoase femei din harem. Chiar si astazi, gladiolele pot fi oferite cu scopul de a face o declaratie de dragoste unei femei.

Gladiola, floarea aventurii si a victoriei

Gladiolele sunt plante ornamentale inalte cu flori mari. Sunt foarte aspectuoase si deosebit de frumoase, atrag atentia mai ales cand sunt introduse in buchete, dar si in gradina creaza un decor minunat, mai ales cand gradina dispune si de gazon dar si de alti arbusti ornamentali.

Exista gladiole in diferite culori precum mov, rosu, crem, alb, roz, portocaliu, galben sau verde. Un amanunt foarte interesant este acela ca gladiolele pot avea inaltimi si forme diferite. Sunt de asemenea inrudite cu irisul.

Semnificatii

Gladiola este o floare care are foarte multe semnificatii, iar atunci cand este oferita gazdei unui eveniment de exemplu, poate semnifica respectul pentru persoana respectiva. In China de exemplu, se ofera gladiole la ocazii solemne cum ar fi funerariile de exemplu.

Despre gladiole se spune de asemenea ca semnifica puterea si taria de caracter, sentimente ascunse sau iubire adevarata.

Au aparut asadar foarte multe mituri si legende legate de gladiole, flori care au atat de multe semnificatii. Daca va plac aceste flori, aveti posibilitatea de a va indrepta atentia spre pepiniera yurta pentru a achizitiona bulbi de gladiole sau bulbi pentru diferite alte flori.

Nimic nu se compara cu o gradina frumoasa cu flori si arbusti ornamentali. Daca mai aveti si gazon in curte, decorul cu siguranta va fi cu adevarat impresionant, iar gladiolele nu au nevoie de foarte multa atentie pentru ca nu sunt plante pretentioase.

Daca vreti sa plantati bulbi de gladiole, cel mai bine este sa faceti acest lucru in luna martie, la o distanta de 10 – 12 cm un bulb de celalalt. Adancimea trebuie sa fie de 5 – 10 cm. Plantati bulbii de gladiole in locurile insorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.