Ce simptome prezinta o caseta de directie defecta?

Ce-simptome-prezinta-o-caseta-de-directie-defecta

Soferii care ajung cu masina in service datorita defectarii casetei de directie, isi pot indrepta atentia spre E-CASETA , pentru reconditionarea piesei.

Soferii care ajung cu masina in service datorita defectarii casetei de directie, isi pot indrepta atentia spre E-CASETA , pentru reconditionarea piesei.

Masina personala este o necesitate pentru fiecare persoana majora in clipa de fata, in conditiile in care ne folosim de masina pentru a ne deplasa peste tot. Problema este ca uneori apar defectiunile, iar cand caseta de directie se defecteaza, lucrurile se complica. Vom discuta mai multe detalii insa despre acest subiect in continuare.

Cauzele defectarii casetei de directie

Cu siguranta nu toti conducatorii auto cunosc cauzele defectarii casetei de directie, insa exista suficiente astfel de cauze. Conducerea masinii pe drumurile cu denivelari, bolovani, pietris si gropi (mai ales cu viteza mare), contribuie la distrugerea componentelor din caseta de directie.

Uzura perechii de transmisie (rack-gear), dar si distrugerea rulmentului axului canelat sau uzura etanseitatii sistemului de directie reprezinta factori decisivi in ceea ce priveste defectarea casetei de directie.

Uzura capatului barei de directie la fel ca si uzura articulatiei sferice a capatului de bara si chiar si intretinerea si reparatiile in garajele neautorizate unde lucreaza personal necalificat, reprezinta de asemenea alte cauze ale defectarii casetei de directie.

Chiar si abaterile de la performanta rotilor, iar aici amintim presiunea din pneuri care nu este corespunzatoare, anvelopele uzate, rulmentii uzati sau echilibrarea necorespunzatoare a rotilor pot fi factori care sa contribuie la defectarea casetei de directie a masinii.

Ce simptome prezinta caseta de directie defecta

Acum ca ati descoperit care sunt cauzele defectarii casetei de directie, in mod evident va intrebati si care sunt simptomele pe care le prezina o caseta de directie defecta, sau care urmeaza sa se defecteze in viitorul apropiat.

Ei bine, exista mai multe astfel de simptome, cum ar fi carcasa de directie care nu este constanta. Pierderea directiei si faptul ca directia nu este constanta poate proveni si de la alinierea rotilor, insa o vizita cu masina in service este obligatorie pentru a sti daca problema este de la caseta de directie sau de la alinierea rotilor.

Vibratia sau alunecarea rotii la intoarcere reprezinta de asemenea un simptom al defectarii casetei de directie, iar in momentul in care va confruntati cu o astfel de problema, este recomandat sa va deplasati cat mai urgent cu masina in service.

De asemenea, atunci cand volanul se simte prea slab sau prea dur este un alt semn ca masina are o problema in ceea ce priveste caseta de directie. Trebuie si in aceasta situatie sa mergeti cu masina cat mai repede intr-un service autorizat pentru ca specialistii sa vada despre ce este vorba.

De asemenea, daca masina face multe zgomote cum ar fi un click constant, zgaltieri sau un sunet ca si cand ceva s-ar zdrobi, trebuie sa mergeti cat mai repede in service pentru ca foarte probabil, exista o problema a casetei de directie.

Ce solutii exista?

In primul rand, este extrem de important sa ajungeti cu masina intr-un service autorizat, iar specialistii folosind un tester auto sau un scaner auto performant achizitionat de la Bazaar Gadgets, vor putea descoperi daca este vorba despre defectarea casetei de directie.

Daca intr-adevar se constata ca exista o defectiune a casetei de directie, mecanicii pot recomanda inlocuirea casetei cu o piesa similara care poate fi achizitionata de la o firma de dezmembrari auto.

Aici insa trebuie facuta o precizare. Este posibil ca piesa second hand cumparata de la dezmembrari sa se defecteze rapid, iar astfel masina ajunge din nou in service, asta insemnand o alta cheltuiala.

A doua solutie poate fi aceea de a opta pentru reconditionarea casetei de directie, iar in aceste conditii merita sa va indreptati atentia spre e-caseta.ro. Aceasta solutie ar fi de preferat deoarece specialistii vor efectua o diagnoza completa pentru identificarea problemelor tehnice ale casetei de directie, iar apoi folosind echipamente de lucru si tehnologie moderna vor reconditiona piesa.

Acestea sunt asadar, cele mai importante detalii pe care toti conducatorii auto ar trebui sa le cunoasca in ceea ce priveste caseta de directie, defectarea acesteia dar si cauzele, simptomele si solutiile existente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.