15/07/2024

Cele mai bune statiuni de pe litoralul romanesc

Cele-mai-bune-statiuni-de-pe-litoralul-romanesc

Ei bine, exista si persoane care inca nu au vizitat litoralul romanesc, si se intreaba care sunt cele mai bune statiuni de pe litoralul romanesc.

Fiecare dintre noi am asteptat sa vina vara, sa vina perioada concediilor si sa mergem la mare. Ei bine, exista si persoane care inca nu au vizitat litoralul romanesc, si se intreaba care sunt cele mai bune statiuni de pe litoralul romanesc.

Despre acest subiect vom discuta in randurile care urmeaza, si vom vedea care sunt statiunile preferate ale turistilor. Haideti asadar sa vedem care sunt acestea!

Mamaia

Fara doar si poate, cea mai cunoscuta statiune de pe litoralul romanesc, este Mamaia. Exista chiar si un cantec care spune ca “Un weekend la Mamaia e cat un sezon la Varna”.

Tinerii care isi doresc ca ziua sa stea pe sezlonguri la plaja sau sa inoate in mare, iar seara sa participe la diverse party-uri si evenimente mondene, cu siguranta isi vor indrepta atentia spre aceasta statiune.

Aici exista multe activitati atat pentru timpul zilei cat si pentru timpul noptii, exista o multime de terase, insa multi turisti prefera aceasta statiune si datorita nisipului fin si lipsit de scoici.

Cu toate acestea, Mamaia este cea mai scumpa statiune de pe litoralul romanesc, iar multi turisti aleg sa se reorienteze.

Eforie Nord

Cea de-a doua statiune ca marime a litoralului romanesc, si una dintre statiunile preferate ale turistilor romani (si nu numai) este Eforie Nord. Aici turistii aleg sa vina atat pentru distractie si relaxare cat si pentru tratament.

Multi turisti aleg Eforie Nord ca destinatie pentru a se reface din punct de vedere fizic, spiritual si mental dupa o perioada foarte incarcata la locul de munca sau dupa ce ai fost implicati in tot felul de activitati.

De asemenea, pentru cei care doresc o vacanta la mare alaturi de familie, Eforie Nord reprezinta o alegere mult mai inspirata decat Mamaia. In plus, costurile cazarii si chiar ale bauturilor la terasae sunt mult mai atractive.

Eforie Sud

De asemenea, la fel ca si Eforie Nord, si Eforie Sud este o destinatie ideala pentru un sejur alaturi de familie. Chiar si cei care isi doresc un week-end de tratament pot alege aceasta statiune unde pot avea parte de tratamente cu namol.

Neptun – Olimp

Aceste statiuni vecine sunt foarte atractive pentru acei turisti care prefera un sejur la mare cu familia, dar care nu au un buget foarte mare pentru a merge la Mamaia.

Pe timpul zilei, turistii aleg sa inoate in mare sau sa stea la plaja, in timp ce seara inainte sau dupa cina pot alege sa se bucure de o plimbare pe strada principala a statiunii.

Costinesti

Candva, Costinesti era statiunea preferata a tinerilor (si inca mai este pentru multi tineri). Aici, plaja statiunii este diferita in fiecare sector, si cu siguranta turistii nu se vor plictisi intr-un sejur aici.

In plus, barurile pe plaja si concertele sunt renumite, iar multi turisti aleg sa vina la Costinesti strict datorita acestor aspecte.

Acestea sunt asadar cele mai indragite statiuni de pe litoralul romanesc. Fireste insa, turistii au si alte optiuni cum ar fi Vama Veche, Saturn, Venus sau Mangalia.