Cele mai cool cascade din Romania

0

Iti place sa iti petreci sfarsitul de saptamana alaturi de cei dragi in diferite drumetii, si vrei sa vezi locuri frumoase din tara? Daca da, acest articol este ideal pentru tine dat fiind faptul ca te ajuta sa descoperi cateva dintre cele mai frumoase cascade din Romania, pe care trebuie neaparat sa le vezi.

Cascada Cailor

Cascada Cailor este cea mai inalta cascada din tara noastra, avand 90 de metri inaltime. Este insa impartita pe mai multe trepte (cea mai mare treapta are 18 metri inaltime).

Daca ajungi alaturi de cei dragi la aceasta cascada minunata, va puteti bucura impreuna de una dintre cele mai fascinante privelisti din Romania. Aceasta cascada se afla in statiunea turistica Borsa, pe versantul nordic al Muntilor Rodnei.

Cascada Cailor este considerata una dintre cele mai frumoase cascade din Muntii Carpati, si este vizitata anual de mii de turisti din toate colturile tarii, dar si din strainatate.

Cascada Duruitoarea

Cascada Duruitoarea se afla in judetul Neamt, intr-o zona protejata a Masivului Ceahlau, la o altitudine de 1270 de metri. Aceasta cascada se bucura de o cadere a apei de 25 – 30 de metri, iar din cauza acestei inaltimi mar, se aude sunetul furtunos al cascadei de la o distanta destul de mare (de aici provine si numele cascadei).

Cascada Duruitoarea este cu siguranta unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat din Parcul National Ceahlau, iar in fiecare an vin aici cateva mii de turisti curiosi sa viziteze cascada.

Cascada Beusnita

Cascada Beusnita este de-asemenea una dintre cele mai frumoase cascade ale Romaniei, si se afla in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, in judetul Caras Severin. Aceasta cascada este alcatuita dintr-o succesiune de cascade mai mici, care duc la cea mai impresionanta dintre acestea, o cadere de apa cu inaltimea de 5 metri, care este acoperita de licheni si muschi.

Cascada La Vaioaga

Nu departe de Cascada Beusnita se afla Cascada La Vaioaga (la aproximativ 20 de minute de mers pe jos). Aceasta este fara doar si poate, una dintre cele mai frumoase cascade din tara.

De precizat este faptul ca desi nu este foarte inalta, debitul cascadei este unul foarte puternic. Cascada este inconjurata de bolovani uriasi si de o padure densa, iar apa de aici este turcoaz.

Cascada Toplita

O alta cascada fascinanta din tara noastra este Cascada termala din Toplita, judetul Harghita. De precizat este faptul ca aceasta cascada are doua caracteristici mpresionante. In primul rand nu ingheata nici macar iarna, iar temperatura apei este constanta (26 – 28 de grade Celsius).

Pentru ca apele cascadei curg pe o roca numita travertin, apele acesteia isi schimba culoarea in mod constant, de la alb la maro. De precizat este de-asemenea faptul ca multi turisti prefera sa vina la aceasta cascada, pentru ca aici exista o mare concentratie de ozon.

Nu trebuie uitat faptul ca orasul Toplita este inconjurat de munti precum Muntii Calimani, Muntii Gurghiului si Muntii Giurgelui.

Cascada Capra

De-asemenea, una dintre cele mai interesante cascade din tara este Cascada Capra, care mai este cunoscuta si sub denumirea de Cascada Iezerului. Aceasta se afla in judetul Arges, pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, la o altitudine de 1690 de metri. Aceasta cascada se afla aproape de Lacul Balea (5 KM), si la 1.6 KM de Lacul Capra.

Acestea sunt cateva dintre cele mai frumoase cascade ale tarii. Cu siguranta insa, nu trebuie sa ratati nici Cascada Ciucas, Cascada Caraiman, Cascada Varciorog sau Cascada Bigar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *