15/07/2024

Ce se poate vizita in Targu Mures?

ce-se-poate-vizita-in-Targu-Mures

Este si ea una dintre principalele obiective turistice de vizitat in Tragu Mures, fiind cel mai mare spatiu de acest gen din Transilvania.

Targu Mures este un oras care inca isi pastreaza aerul medieval, datorita cladirilor sale, acestea fiind adevarate bijuterii arhitecturale. Desi este un oras mic, de provincie, istoria sa este atat de impunatoare.

Ce poti vizita in Targu Mures? Ei bine, nu cred ca mai trebuie sa iti amintim de Piata Trandafirilor mentionata in toate ghidurile in oras, deoarece oricum vei trece pe langa ea sau chiar prin ea in drumul tau spre cele mai frumoase obiective turistice ale orasului.

Cetatea Medievala si Biserica Reformata

Cetatea o vei gasi foarte usor pentru ca se afla chiar la iesirea din Piata Trandafirilor. Cetatea este o veche fortificatie, iar povestea ei a inceput la 1250, insa fortereata a fost distrusa in 1601.

Odata cu ocuparea Transilvaniei de catre austrieci, constructiile din interior au fost demolate, insa s-a pastrat un turn, denumit “Turnul Mic” si Biserica Reformata care este intacta si in ziua de astazi.

Biserica Reformata din cetate ramane un simbol, fiind cea mai veche cladire din oras. Lucrarile de constructie ale Bisericii Reformate au inceput in secolul XIV, iar acestea au durat aproape un secol, aceasta fiind finalizata abia in 1490.

In incinta cetatii, in prezent au loc targuri si festivaluri pe tot parcursul anului, iar in perioada Sarbatorilor de iarna, Cetatea Medievala devine “Oraselul copiilor” unde este amenajat un parc de distractii si un patinoar artificial.

Scara Rakoczi

Fiind un obiectiv turistic mai putin obisnuit, care se incadreaza insa in curentul actual al reintoarcerii la origini. Cele 70 de trepte ale scarii fac legatura intre strada Revolutiei si parcul Cetatii Medievale si au fost amenjate in 1902.

Numele scarii a fost dat in memoria lui Francisc Rakoczi al II-lea, fiind cel care a condus revolutia maghiarilor impotriva stapanirii austriece din Transilvania. Scara Rakoczi a fost pictata cu un model digital de tip street-art, astfel ca obiectivul turistic si-a atins adevaratul scop si anume acela de a atrage cat mai multi turisti.

Palatul Culturii

In momentul in care ajungi in centrul orasului iti va fura privirea o cladire impunatoare, al carei acoperis este decorat cu mozaicuri viu colorate, aceasta fiind Palatul Culturii, care a aniversat in 2013, 100 de ani de existenta. Cladirea a fost ridicat in doar doi ani, in anul 1911 – 1913, din intiativa primarului orasului Targu Mures, de atunci, Bernady Gyorgy.

Initial proiectul prevedea construirea cladirii doar cu doua etaje, insa la initiativa aceluiasi primar a fost construit ulterior si al treilea. La interior poti admira holul impresionant, cu o lungime de 45 de m, realizat din marmura de Carrarra si cele doua oglinzi venetiene care il delimiteaza. Sala oglinzilor este adevarata perla a Palatului Culturii, datorita oglinzilor venetiene.

Gradina Zoologica

Este si ea una dintre principalele obiective turistice de vizitat in Tragu Mures, fiind cel mai mare spatiu de acest gen din Transilvania. Este amenajata pe Platoul Cornesti, in “Padurea Mare”, astfel ca ofera conditii ideale pentru animalele care traiesc acolo.

Gradina zoologica adaposteste aproximativ 500 de animale, de diferite specii, de la pesti, pasari, reptile si mamifere. Pe langa tarcurile si pavilioanele unde sunt adapostite animalele, in interiorul gradinii zoologice este amenajata si o mica gradina botanica.

Strandul Weekend

In timpul verii, acesta este unul dintre cele mai vizitate stranduri din Transilvania, astfel ca persoane din toate zonele Ardealului merg acolo pentru relaxare, datorita marimi sale si a amenajari lui, la strandarde europene.

Complexul Weekend cuprinde bazine olimpice, bazine cu tobogane, bazine pentru copii, spatii pentru plaja, terenuri pentru a practica diferite sporturi de echipa, precum si numeroase spatii de luat masa si locuri de cazare.